Recenze restaurace notabene
Review Overview
Prostředí restaurace
8Obsluha restaurace
7.5Polední menu
8.5Kvalita jídel
9Cena ke kvalitě
9Recenze restaurace notabene
Recenze restaurace notabene je prováděna na základě subjektivního názoru autora, na základě několika osobních návštěv. Restaurace notabene je nedaleko výstupu z metra I. P. Pavlova, na místě kde by jí snad nikdo ani moc nečekal. Nedaleká Legerova ulice je asi jediným negativem, které mě napadá.
Podrobnější recenze restaurace notabene
Webové stránky restaurace notabene, restauraci najdete na adrese Mikovcova 4, Praha 2, 120 00
Prostředí restaurace
Prostředí restaurace je poměrně útulné. Restaurace notabene je půdorysem v jednoduchém tvaru obdélník – čtverec. Raději mám členitější typ, který někdy skýtá více soukromí, pokud ho zrovna vyžadujete.
Na stolech je pouze papírové prostírání. Ubrusy by restauraci posunuly o třídu výše (nevím zda toto není jen výsada poledních menu), ale zřejmě by se promítly i do ceny.
Interiér a výzdoba je decentní, žena by řekla, že restauraci zařizoval jistě mužský protějšek. Sám mám pro tento typ „útulnosti“ pochopení. Mimořádně oceňuji nezakouřený prostor, což by mělo být standardem, jenž leckde chybí.
Obsluha restaurace
Obsluha je příjemná, nenuceně přináší a odnáší co je potřeba. Rychlost obsluhy je odpovídající, prostě se mi chce říci „Po dobu mé služby se nic zvláštního nestalo“. Personál dokáže odpovědět na otázku co se vaří v kuchyni, ve smyslu složení, přípravy a také správné výslovnosti. Bohužel si všímám na častější obměně personálu. Nevím, zda je to změna záměrná, plánovaná, ale jako konzervativec mám rád „svého číšníka“.
Polední menu restaurace notabene
Polední menu restaurace notabene tvoří obvykle tři hlavní jídla a polévka. Na čepu je několik malých pivovarů včetně asi stálého unětického piva. Krátce k pivu, není co vytknout, ceny jsou trošku vyšší, ale vhledem k tomu, že se jedná převážně o speciály, je to pochopitelné. Výběr piv velice chválím.
Polévka. Zde bych v porovnání s ostatní nabídkou byl asi nejvíce kritický. nejsou špatné, ale hvězdu bych za ní nedal. Je to můj subjektivní pocit, umocněný babiččinou mlynářskou kuchyní.
Hlavní jídlo, to je to oč tu běží. Pokud sledujete jeden „kuchařský“ pořad na jedné ze stanic, prakticky je to pořád to samé. Nevařte z polotovarů, vařte z čerstvých jídel, dejte do toho svojí invenci. Omezte jídelníček, vyškrtejte nic neříkající abstraktní názvy a výsledek se dostaví.
Je to tak. Omezený výběr jídel nechá kuchaři dostatek času na to, aby si s jídlem pro vás prostě vyhrál. Příkladem je např. odkrojení stopky (nebo jak se to správně jmenuje) u rajčat, což značí určitou preciznost a správný postup.
Jídla jsou na talíři nazdobená, čistě upravená. Kuchyně převážně francouzský způsob úpravy, ale i obvyklé česká resp. středoevropská kuchyně. Můj tip a favorit?
„Kachní prsa na jakýkoli způsob
Konečný verdikt recenze restaurace notabene
Konečný verdikt recenze restaurace notabene
recenze restaurace notabene: vynikající, doporučuji jednoznačně k vaší návštěvě
Nejnovější komentáře